11 November izzz de dag 🎶

11 November izzz de dag 🎶

Sint Maarten was een populaire heilige, omdat hij het opnam voor arme mensen en bedelaars. In de middeleeuwen was het feest een echt volksfeest. 11 november, de dag van Sint Maarten, is de dag dat hij in Tours begraven is.

Het feest van Sint Maarten wordt op 11 november gevierd. Vroeger was het één van de Winterfeesten. Vaak leden (de arme mensen) honger in deze koude periode van het jaar. Om het voor deze mensen wat gemakkelijker te maken, mochten arme mensen met Sint Maarten langs de deur gaan om een liedje te zingen en daarvoor geld, voedsel of brandstof te krijgen. Zo zorgden de mensen voor elkaar. Deze feesten werden ‘bedelfeesten’ genoemd.

:

Nu is het alleen nog maar een feest voor kinderen. En dan niet eens in heel Nederland. Alleen nog maar in delen van Nederland, Haarlem hoort daar zeker bij! Duzzz zorg dat je lekkere dingen in huis hebt vanavond, want als de mugjes hebben gezongen willen ze daar natuurlijk wel iets voor terug. Als je niks in huis hebt dan ga niet de boeken in als toffe Mug maar zingen ze het lied: ‘Hier woont meneer of mevrouw kikkerbil die ons niks geven wil’. Auch dat steekt! Vlieg maar snel even naar de winkels om wat in huis te halen ☺️

11-11-2018 10:15